24 maj 2014
13:00

Varbergs GIF

Referat: IFK Fjärås 2 - Varbergs GIF

I 18 grader och soldis styrde vi idag mot Fjärås! Serietvåan skulle vi möta och konstgräs var underlaget. Brukar gynna hemmalaget men vi har ju ändå tränat en del på Vallens konstgräs och det är ju en fördel.

Vi startade matchen med ett mycket diciplinerat spel och tog hand om markeringar och hittade varandra bra i passningsspelet. Efter 10 minter fick vi ett mål bortdömt som solklart satt på insidan av hjulet i målburen och studsade ut. Kändes surt men vi fortsatte kriga och kvarten in i halvleken kunde vi sätta ettan. Vi följde upp det med ytterligare ett mål några minuter senare. Fjärås ryckte upp sig något och fick in en reducering. Vi hade ett antal riktigt vassa chanser men motståndarna verkade ha satt in en fläkt eller nåt som motade ut våra bollar och i halvtid hade vi 2-1.

I andra halvlek inledde Fjärås ganska offensivt och vi fick jobba lite extra en stund i försvaret. Vi kunde dock ta över kommandot i matchen allt mer och fick in ytterligare två mål innan full tid och vinner rättvist med 4-1. Kunde blivit några till om turen varit på vår sida efter några fantastiska hörnor där nickde bollen smekte strax utanför buren!

Killarna spelade ett mycket bra passningsspel och hjälpte varandra på ett föredömligt sätt och slog aldrig av på takten utan jobbade ända in i "kaklet". Mycket bra också att vi går in i alla närkamper utan respekt trots motståmdarnas större storlek! Respekt till det ; )